+36 (36) 553-008 info@poroszlovendeghazak.hu

 

A Tisza-tó csodálatos és vadregényes világa gyalog, kerékpárral és csónakkal is bejárható.

 

Tisza-tavi Ökocentrum

2012-ben nyílt meg Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, mely interaktív módon mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti értékeit és élővilágát. A látogatóközpont 2600 m2-es főépülete többek között kiállításoknak, rendezvényeknek ad otthont, de kilátó is található itt. A 735 000 liter össztérfogatú akváriumrendszer a legnagyobb édesvízű akvárium Európában. A főépületet 7 hektáros szabadidőpark veszi körül állatbemutatókkal és játszóterekkel; skanzenje a 19. századi életmódot mutatja be.

 

 

Tisza-tavi Vízisétány

A tanösvényen az látogatók egy 1500 méter hosszú pallóúton sétálva ismerhetik meg a Tisza-tó növény és állatvilágát. A tanösvény a Fűzfa Kikötőből csónakkal megközelíthető. A sétányon elindulva kirándulás tehető a tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére. Az élőlények megfigyelését információs táblák és madármegfigyelők segítik. A sétányon a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai nyújtanak tájékoztatást.
 

  

 

 

Fűzfa Kikötő

A vendégházaktól mindössze 200 méterre található. Kerékpár és kenubérlés, horgász napijegy vásárlás. Nyitva: április - október. A Fűzfa Kikötőből indul rendszeresen motorcsónaktúra járat szakvezetővel és mentőmellénnyel, 3000 Ft / fő áron.

 

 

 

 

Tisza-tavi csónaktúra

Ha valaki igazán testközelből akarja megismerni a Tisza-tót, egy kötelező program. 2-2,5 órás motorcsónaktúra, mentőmellénnyel, szakvezetővel.

  

 

 

 

Hortobágyi Nemzeti Park (kb. 40 km)

Hazánk első nemzeti parkja, az UNESCO világörökségének része. Gazdag növény és állatvilág, pusztai programok, kiállítások és múzeumok, skanzen várják az ide látógatókat.